Julkaistu    |  Päivitetty 

Pohjois-Karjala Pride siirtyy takaisin toukokuulle

Pohjois-Karjala Pride on järjestetty kahtena edellisenä vuonna syksyllä. Kuva: Kimmo Kirves Pohjois-Karjala Pride on järjestetty kahtena edellisenä vuonna syksyllä. Kuva: Kimmo Kirves
Pohjois-Karjala Pride siirtyy omalle paikalleen toukokuulle, tiedottaa tapahtumaa järjestävä Pohjois-Karjalan Seta.

Pohjois-Karjala Pride -viikkoa on kahtena edellisenä vuotena vietetty syksyllä, mutta nyt Pride palaa alkuperäiselle paikalleen. Vuoden 2022 teemaksi valikoitui rauha.

– Teemavalinnalla haluamme nostaa esille niin paikallisia kuin globaalejakin ihmisoikeusasioita, kuten oikeutta omaan itsemäärittelyoikeuteen ja identiteettiin sekä jokaisen oikeutta kasvaa ja elää rauhassa, Setan tiedotteessa sanotaan.

Pohjois-Karjalan Seta haastaa kaikki Pohjois-Karjalan kunnat tahoillaan järjestämään sateenkaariliputuksen Pride-viikolla sekä viettämään Pride-viikkoa erilaisten tapahtumien muodossa. Viikko alkaa tiistaina 17. toukokuuta, joka on myös kansainvälinen homo- ja transfobian fobian vastainen IDAHOT-päivä. Tiistaita vietetään taiteellisissa tunnelmissa vapaaehtoisten vetämässä taidepajassa kello 17–20.

Pride-viikon keskiviikkona on vuorossa muun muassa sateenkaarikahvila Rantakadun yhteisötila Helmissä, Setan toimiston avoimien ovien ilta sekä sateenkaarikaraokea, joka järjestetään ravintola Kolumbuksessa.

Torstaina puolestaan vietetään nuorten iltaa Joensuun Setlementillä, minkä lisäksi luvassa on tietoisku sateenkaarisenioreista sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille ja ammattilaisille.

Pride-tapahtumia voi ilmoittaa sähköpostitse Pohjois-Karjalan Setan koordinaattorille osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Koko Pride-viikon ohjelma on sivulla pohjoiskarjalanseta.fi/pohjois-karjala-pride/.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä