Julkaistu    |  Päivitetty 

Tapahtuma: Ristintie nähdään taas pitkäperjantaina

Ristintie-näytelmä nähtiin viimeksi vuonna 2019. Jeesuksen roolissa on jälleen Tomi Laurikainen (kuvassa korokkeella). Kuva: Juha Inkinen Ristintie-näytelmä nähtiin viimeksi vuonna 2019. Jeesuksen roolissa on jälleen Tomi Laurikainen (kuvassa korokkeella). Kuva: Juha Inkinen

Kristuksen kärsimystiestä kertova Ristintie-näytelmä esitetään taas kahden vuoden koronatauon jälkeen Joensuun torilla, tiedottaa Joensuun evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä.

Pitkäperjantaina 15. huhtikuuta kello 17 esitettävän teoksen ohjaa sen käsikirjoittaja Janne Hyytiäinen. Jeesuksen roolissa nähdään jo kuudetta kertaa Tomi Laurikainen. Näyttelijäjoukkoon on kutsuttu mukaan niin vanhoja konkareita kuin uusia vapaaehtoisia näyttelijöitä. Näytelmän puvustajana toimii Johanna Nupponen, ja tekniikasta vastaa Tatu Vuori.

Ristintie on vaellusnäytelmä, joka levittäytyy koko Joensuun torin alueelle. Yleisö liikkuu esityksen mukana. Järjestyksenvalvojat ohjeistavat näytelmän seuraajia paikan päällä. Näyttelijöille pyydetään antamaan työrauha.

Näytelmä alkaa riemuisista palmusunnuntain tapahtumista, kun Jeesus saapuu aasilla ratsastaen riemuitsevan väkijoukon keskelle ja loppuu murheellisiin pitkänperjantain ristiinnaulitsemisen tunnelmiin. Kertomus ei kuitenkaan pääty tähän. Esityksen päätteeksi Joensuun seurakunnan kirkkoherra Katri Vilén toivottaa kaikki ihmiset tervetulleiksi pääsiäiskirkkoon kuulemaan ilosanoman: Kristus on ylösnoussut.

Näytelmää ei suositella perheen pienimmille väkivallan kuvauksen vuoksi, esityksessä esimerkiksi käytetään tekoverta. Seurakuntayhtymä muistuttaa, että paikalle voi tulla vain terveenä. Yleisöä pyydetään käyttämään maskeja ja huolehtimaan riittävistä turvaväleistä.

Tapahtuman järjestävät Joensuun ev.lut. seurakunnat, ja tapahtuman tuottajana toimii Cecilia Riikonen. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä